13. nov, 2016

Vinter...

Høsten har takket for seg, og for en fantastisk høst vi fikk! ! Nå har den første snøen kommet og minusgradene har vært ned mot 19.... Ikke så glad i denne kulda jeg men...det er nå sånn det er... Henrykte hunder når snøen hadde lagt seg 😀😀

Flax er i gang med kursing, har fått testet ut det å gå snøspor, noe han var skeptisk til, men han måtte gjennomføre og ble lykkelig da han fikk rådyrskanken ved sporslutt😀 . Han har blitt en flott , stor gutt nå. 6 mnd gammel og snart fjortis. Tiden går veldig fort og valpen er plutselig ikke bare valp lenger.....

Tollertunet's valper av året, er alle i gang med kursing og opplæring, veldig bra! Gode tilbakemeldinger har jeg fått, og det er godt å høre at de er samarbeidsvillige og tilpasningsdyktige,  og greie å ha med å gjøre. 

Noe av det jeg jobbet med når de var små, var lyd. Nå går vi jo inn i en tid med bruk av fyrverkeri, enkelte steder brukes dette flere ganger enn bare nyttårsaften, så det er en god ide å trene litt på dette nå. You tube har lydfiler med slik støy, bruk dem !!! Eller kan cd'n "sound scary" kjøpes , på nett, hos veterinæren etc.

Mine valper taklet disse lydene godt, ettersom de ble preget på dette helt frem til levering, men som med alt annet så må man gjenta treningen jevnlig.

Anbefaler å ikke ta med valpen ut for å se på fyrverkeriet, nyttårsaften. En hund vil ikke forstå  hva dette er. 

Ett tips dere kan bruke er, når det smeller som værst: gi hunden en aktivitet å bryne seg på, lek og ha det supermorsomt. Da vil hunden assosiere bråket med noe gøy. Målet er jo at den ikke skal bli redd, og tro meg...det vil dere ikke at den skal bli.

Kiwi har vært hos veterinæren for en seniorsjekk og "eukontroll". Oppdaget noen kuler som måtte undersøkes. Man tenker utrolig masse når en finner sånt, og selv om jeg prøvde å tenke fornuftig så var det ikke fritt for at det ble noen angstfylte og tårevåte stunder. Heldigvis så var det ikke noe annet enn fettkuler, og godt var det. Kiwi blir 10 år i mars, og jeg merker godt at hun ikke er ung lenger, selv om hun er, ifølge veterinær, i god kondisjon for alderen.

Bildet viser Flax som hilser på en Alpakka,  tidligere i høst. (Nina Weiby )